Ons IDee kent u vast al, het online magazine over zaken die leven bij RvIG en die relevant zijn voor u. In deze speciale editie ter gelegenheid van het NVVB-congres van 18 en 19 april 2018 hebben wij verschillende nieuwtjes voor u, maar ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Kent u bijvoorbeeld alle ins en outs van het Register Paspoort Signaleringen (RPS)?  U weet misschien dat als er iets misgaat in dat proces, dit grote consequenties kan hebben voor de houder van een paspoort. Als je op reis gaat naar het buitenland kun je dan immers problemen krijgen bij paspoortcontroles. Daarom is secuur werken een absolute must voor de collega’s die zich bezighouden met het RPS. Maar misschien wist u nog niet wat er bijvoorbeeld wordt bedoeld met ‘24 b-dossiers’? Dit leest u in het artikel over RPS. Hierin krijgt u alvast een indruk van hoe het beheer van de RPS in de praktijk werkt. Wat u verder nog wilt weten over het RPS, komt aan de orde tijdens de workshop die  collega’s van RvIG geven tijdens dit congres.

Verder krijgen we regelmatig vragen over de Registratie Niet-Ingezetenen. Daarom vindt u in deze editie antwoorden op veelgestelde vragen hierover. En korte nieuwtjes over allerlei zaken vindt u op de pagina Wist u dat?   

Samenwerken met u willen we meer en vaker doen. We hebben de kennis en kunde van medewerkers Burgerzaken nodig om onze processen beter en begrijpelijker te maken en willen u daar nadrukkelijker bij betrekken. Daarom treft u ons natuurlijk hier op het NVVB-congres, we hebben een stand waar u informatie kunt halen en brengen. Wij kijken ernaar uit om met u in gesprek te gaan.

Rhodia Maas