Graag maken we u attent op actuele zaken door middel van deze korte berichten. Zijn er dingen die u, ook na het lezen van deze pagina, nog niet weet maar die u wel wilt weten? De medewerkers van het Contactcentrum staan voor u klaar!

Klantendag RvIG

Wist u dat…

de RvIG Klantendag op 27 september 2018 is? Houd deze dag alvast vrij in uw agenda!

Meer informatie volgt binnenkort op onze website.

HUP

Wist u dat…

  • RvIG werkt aan een nieuwe versie van de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP)? Wij verwachten HUP 3.0 in juni 2018 te publiceren. Wij informeren u voorafgaand aan de publicatie over de belangrijkste wijzigingen
  • RvIG ook al werkt aan een volgende versie van de HUP (versie 3.1)? Deze versie zal de uitvoeringsprocedures met betrekking tot de registratie van een levenloos geboren kind bevatten. HUP 3.1 wordt gepubliceerd voorafgaand aan de invoeringsdatum van het Logisch Ontwerp versie 3.11
  • er ook medewerkers Burgerzaken meewerken aan de HUP? Als u ook een bijdrage wilt leveren, houd dan onze nieuwsbrief RvIG en de website in de gaten. Binnenkort (naar verwachting mei 2018) doen we een oproep aan mensen die daarin geïnteresseerd zijn. De werkzaamheden bestaan uit het aandragen van onderwerpen en het reviewen van procedures

Basisregistratie Personen

Wist u dat…

u op een geblokkeerde persoonslijst geen wijzigingen mag uitvoeren? Zo mag u bijvoorbeeld geen adresonderzoek beëindigen. Een persoonslijst wordt geblokkeerd bij het verwerken van een emigratie of bij een intergemeentelijke adreswijziging. Als u toch wijzigingen uitvoert op een geblokkeerde persoonslijst, kan dat fouten in de GBA-V (GBA-Verstrekkingsvoorziening) en foutieve berichten aan afnemers opleveren.

TMV 2.0

Wist u dat…

RvIG een nieuwe terugmeldvoorziening (TMV) ontwikkelt? Met de TMV 2.0 kunnen afnemers bij hun terugmelding aan bijhouders van de BRP straks een extra lange toelichting meezenden, en t/m 5 bijlagen en contactgegevens.  

BSN

Wist u dat…

een reisdocument nu ook van rechtswege vervalt als het burgerservicenummer (BSN) wijzigt? Deze nieuwe reden is toegevoegd aan de werkinstructie W83 van rechtswege vervallen reisdocumenten.

Caribisch gebied

Wist u dat…

werken bij Burgerzaken op St Eustatius alles is wat u niet verwachtte? Werken bij Burgerzaken op St Eustatius (ook wel: Statia) doet een beroep op al uw (onvermoede) kwaliteiten. Op het kleine kantoor mag u als ervaren medewerker Burgerzaken samen met een paar collega’s weer alles zelf doen. Wij zorgen voor een uitdagende baan, een huis en een auto. U zorgt  ervoor dat u vanuit uw gemeente voor 6 maanden gedetacheerd wordt bij RvIG. U weet natuurlijk al dat Statia een Caribische gemeente van Nederland is. Als u nog meer wilt weten, maak dan een afspraak met Gilles Landheer van RvIG.

Wist u dat... het Contactcentrum RvIG voor al uw vragen klaarstaat?

Reisdocumenten

Wist u dat…

een houder van een reisdocument een verklaring kan afleggen van een vermoeden van (kopie-)fraude, met een C15-formulier? Informatie over het gebruik van alle B- en C-formulieren leest u terug op onze website.

Abonneren op nieuwsbrieven

Wist u dat…

wij ook 3 nieuwsbrieven hebben? 1 algemene nieuwsbrief, 1 voor Reisdocumenten en 1 voor Reisdocumenten Caribisch gebied. U kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrieven.  

IDee

Wist u…

de andere edities van ons online magazine ook te vinden? Als u zich abonneert op onze algemene nieuwsbrief, krijgt u ook bericht wanneer een nieuwe editie is gepubliceerd.

Neem contact op met RvIG

Wilt u iets weten? E-mail of bel het Contactcentrum RvIG.

E-mail: info@rvig.nl

Telefoon: 088 900 1000 (lokaal tarief)

De collega’s van het Contactcentrum zijn bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur.