Sadeek Halloul werkt sinds eind 2018 bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), binnen het testteam. Sadeek is statushouder, afkomstig uit Syrië. Bij RvIG wordt hij begeleid door Eelco Lolkema. Sandra Onwijn, van BZK, is zijn buddy. In dit artikel vertelt Sadeek over zijn ervaringen bij RvIG.

Op 1 september 2018 startten 6 statushouders bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) met een ICT-trainingstraject. P-Direkt, Logius, RvIG en het Rijksvastgoedbedrijf bieden opleidingsplekken. De kandidaten hebben allemaal een buddy die al jaren bij de Rijksoverheid werkt en hen helpt bij het beantwoorden van dagelijkse vragen. 1 van de statushouders is Sadeek Halloul (foto boven), bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

Sadeek was in Syrië docent informatica op een middelbare school, voordat hij 3 jaar geleden naar Nederland vluchtte. Hij volgde in Eindhoven een ICT-training en kreeg op 1 november 2018 een opleidingsplek bij RvIG.  

Sadeek werkt sinds 5 november 2018 bij RvIG binnen het testteam, voor de periode van 1 jaar.

Beginperiode bij RvIG

‘De beginperiode ging goed. Eelco heeft me veel verteld over de inhoud van het werk, en uitleg gegeven over de systemen. Na 1 of 2 maanden begon ik meer samen te werken met het testteam. En sinds mijn 1e week ben ik al aanwezig bij de overleggen. De meeste dingen kan ik nu zelf regelen binnen de organisatie. Eelco raadde me aan om te beginnen in het testteam en omdat hij ook service level manager is voor RNI (Registratie niet-ingezetenen), werk ik nu ook mee als tester voor RNI-applicaties.'

Achtergrond in de ICT

'Vroeger, als docent Informatica in Syrië, las ik veel artikelen over ICT. Ook over technologie die wij zelf niet hadden. Als docent moet je een goede voorraad aan informatie hebben, omdat je nooit weet wat voor vragen je zult krijgen van je studenten. Hierdoor heb ik een brede vakkennis opgebouwd zodat ik over veel onderwerpen die ik nu in mijn werk tegenkom, al iets weet. Ook heb ik in Nederland een aanvullende Java-training gevolgd en trainingen in het werken met Scrum, SQL-databases, applicatiebeheer en het bouwen van applicaties.

Mijn specialiteiten liggen op het gebied van infrastructuur, netwerken die draaien op Windows-servers. Het inrichten van de IT-strategie op wat gebruikers nodig hebben en de technologie tussen die 2.'

Georganiseerd werken

'Het belangrijkste dat ik hier bij RvIG heb geleerd is georganiseerd werken en samenwerken. Niet alleen met mijn directe collega’s in het team maar binnen RvIG als geheel. Elk team heeft een eigen cyclus en elke cyclus heeft verbindingen met die van andere teams. Het is hier net een bijenkorf! Elke persoon heeft een eigen taak maar die taak heeft een verband met anderen. Dat vind ik erg mooi.

Wel is het zo dat bepaalde processen wat lang duren, bijvoorbeeld in de contacten met leveranciers. Dit hangt niet van 1 persoon af maar het zijn langdurige processen, soms wat bureaucratisch.'

'Het belangrijkste dat ik hier bij RvIG heb geleerd: georganiseerd werken, en samenwerken.'

Klein beginnen

'Het is moeilijk een baan te vinden als statushouder. Een baan zoeken via internet is moeilijk, dit werkt niet zo goed. Ik raad statushouders aan om eerst klein te beginnen, zoek een (bij)baan of stage waarin je ervaring kunt opbouwen en je kennis van de taal kunt verbeteren. Dat is het belangrijkste. Er is altijd hoop om een baan te vinden.

Deze baan bij RvIG is ook niet mijn 1e baan, ik heb in Nederland al 2  banen gehad. Als eerste heb ik bij Topdesk gewerkt, in de frontoffice, voor ICT. Ik heb daar onder andere collega’s geholpen bij de verhuizing naar een ander pand. Daarna heb ik nog bij McDonalds gewerkt. Dat was in de tussentijd om een nieuwe baan te vinden.'

Bemiddeling

'Die 1e baan heb ik gekregen via mijn netwerk. Als je als statushouder een baan zoekt, vraag dan hulp aan organisaties die je hierbij kunnen helpen. Voor mij waren dit bijvoorbeeld de Refugee Talent Hub en ook een kleiner bedrijf, DiversIT. Via zo’n organisatie gaat het een stuk beter.'

'De beste manier om een baan te vinden, vind ik via bemiddeling.'

Advies voor andere organisaties

'Organisaties die overwegen statushouders in dienst te nemen, adviseer ik om rekening te houden met de communicatie. De taal is vaak nog lastig voor een nieuwkomer. En verder: iedereen kan na 6 of 8 maanden nieuwe taken leren. De Nederlandse taal moet dan wel in de basis aanwezig zijn.

Wees niet bang om iemand aan te nemen die nog bepaalde kennis mist. Als iemand bijvoorbeeld niet zoveel kennis heeft op een bepaald gebied als economie, maar iemand heeft wel een goede opleiding als achtergrond, dan kan diegene wel de nodige dingen bijleren.

Statushouders en bedrijven die mensen nodig hebben, kunnen elkaar soms niet vinden. Vooral buiten de Randstad liggen vraag en aanbod van banen uit elkaar, dat is lastig. Hoe dan ook, de beste manier om een baan te vinden vind ik via bemiddeling. En verder heb je een goede inwerkperiode nodig.'

Toekomst

'Als het mogelijk is wil ik graag blijven bij RvIG, natuurlijk! Maar door mijn werkervaring kan ik ook elders gaan werken, verwacht ik. Ik hou van ICT in het algemeen en werken binnen een testteam vind ik prettig. Voor de toekomst wil ik blijven leren, kennis en ervaring opbouwen.
En voor de verre toekomst? Wie weet dat ik nog weer eens ga lesgeven, aan werkende mensen.’