Beste lezer,

Ik hoop dat je een fijne zomer achter de rug hebt. Het weer heeft, zeker in Nederland, niet altijd meegezeten, maar even bezig zijn met andere zaken dan werk geeft nieuwe energie. Die zullen we weer nodig hebben want we gaan een nog wat onzeker najaar in. Ook binnen RvIG denken we na over hoe we het zogenoemde hybride werken kunnen inrichten en wat de wensen van de medewerkers zijn.

Nieuwe ontwikkelingen

Het werk gaat ondertussen door, of dat nu vanaf kantoor of vanuit huis zal zijn. Dit najaar gaan we hard werken aan het kunnen uitvoeren van de Verzamelwet BRP en zal de ontwikkelagenda BRP concreter uitgewerkt worden. We hopen je daar in het decembernummer van IDee meer informatie over te geven. Houd ondertussen onze website in de gaten want daarop zullen we eerder dan december al informatie publiceren over beide onderwerpen.

Ik hoop dat je met plezier dit eerste nieuwe nummer van IDee magazine, waarin LAA een vaste plek heeft, zult lezen. We willen de komende tijd het magazine steeds verder verbeteren en daarmee laten aansluiten op de behoefte. Dus schroom niet om ons te voorzien van je mening. Daarnaast waarderen we het als je onze artikelen actief deelt via je social media-accounts.

Deze uitgave

We nemen je in deze versie van IDee mee in de wereld waarin jij en wij opereren. In dit nummer vertelt de gemeente Amsterdam over hun Algoritme register, een speciale website waarop ze per algoritme algemene informatie geven over het doel en de werking van het algoritme. En we nemen je mee naar de BES-eilanden om meer informatie te krijgen over hun werkwijze om ID-fraude aan te pakken.

De grensgemeente Den Haag is sinds begin juli aangesloten op het ReIS Aanvraag Portaal (RAP). Jacqueline Gelauf van de gemeente Den Haag en Antoinette Raaijmakers van RvIG leggen uit wat de voordelen van RAP zijn voor zowel de grensgemeente als RvIG. Ook vertellen we meer over de gezamenlijke webinars die de Nederlandse Vereniging voor Burgerszaken (NVVB) en RvIG de afgelopen periode hebben georganiseerd.

We bieden je ook een exclusief kijkje in de keuken. In dit nummer nemen we je mee terug naar het eerste weekend van augustus toen we de laatste maar cruciale handelingen moesten uitvoeren om het nieuwe model Nederlandse Identiteitskaart vanaf maandag 2 augustus te kunnen uitleveren. Ook krijg je meer informatie over de uitgebreide cijferpagina op rvig.nl.

We horen graag of jij een onderwerp hebt waarover je graag wilt lezen in IDee. Of werk je aan een project waarover je graag wil vertellen? Stuur dan een e-mail naar info@rvig.nl dan nemen we contact met je op.

Met vriendelijke groet,

Rhodia Maas

Algemeen directeur RvIG