Beste lezer,

Op 1 mei 2022 trad ik aan als Algemeen Directeur van RvIG. Ik ben er trots op dat ik vanuit deze rol mag meewerken aan de veiligheid en betrouwbaarheid van identiteits­gegevens. RvIG is een mooie organisatie met een ontzettend belangrijke rol in de maatschappij. Mijn voorganger - Rhodia Maas - heeft samen met al de collega’s indrukwekkende stappen gezet om van RvIG de organisatie te maken die er nu staat. Ik pak met veel plezier het stokje van haar over, en ik ga er alles aan doen om een waardige opvolger van haar te worden.

De komende periode staat voor mij in het teken van kennismaken. Niet alleen met mijn nieuwe RvIG-collega’s, maar ook met onze samenwerkingspartners. Dat zijn er behoorlijk wat, RvIG werkt namelijk samen met diverse overheden en organisaties.
Juist die samenwerking maakt ons tot de organisatie die wij zijn en ik zie het dan ook als een belangrijk onderdeel van mijn opdracht om de relaties met al onze partners goed te houden waar die al goed is, en om deze misschien nog een stapje verder te verbeteren waar dat nog kan en/ of waar dat wellicht nog wenselijk is. Ik hoop dan ook veel van de lezers snel persoonlijk te gaan ontmoeten.

In deze editie van IDee staat ‘samenwerken’ ook centraal.
Zo werkt RvIG samen met een speciale klankbordgroep aan de verbetering van de Registratie van Niet-Ingezetenen (RNI). En we ontwikkelen samen met ICTU en gebruikers gebruiksvriendelijke software voor het programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS). Ook bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI) werken we nauw samen met allerlei instanties. We bieden tot slot ook een kijkje achter de schermen bij de samenwerking rondom vluchtelingen uit Oekraïne. Goede samenwerking is essentieel om het inschrijven van deze vluchtelingen in de Basisregistratie Personen (BRP) zo goed mogelijk te laten verlopen.

Veel leesplezier gewenst en wellicht tot binnenkort!

Bas den Hollander