Anjenie Doekhi, Sirkka ten Kleij, Ilona Kingma, Dick Kraaijenbrink, Monica Yeung en Eveline Boers zijn accountmanagers bij de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA). Petra Vollebergh komt het team vanaf 1 september versterken. Hieronder stellen zij zich voor.

Een foto van Anjenie Doekhi
Anjenie Doekhi

Anjenie Doekhi

Wie ben je?

‘Anjenie Doekhi, junior accountmanager. Samen met mijn nieuwe collega Petra Vollebergh bedien ik de provincies Noord-Brabant en Limburg.’

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

‘Als LAA-accountmanager ben je de schakel tussen het beleid en de gemeenten. Dit is een dynamisch werkveld dat continu in beweging is. Je bent betrokken bij het hele proces, van regelgeving tot en met de uitwerking in de praktijk. Die betrokkenheid maakt het leuk, evenals natuurlijk het contact met de verschillende gemeenten.’

Waar ben je op dit moment druk mee?

‘'Op dit moment ben ik betrokken bij de organisatie van het operationeel overleg. Daarnaast krijg ik binnenkort nieuwe gemeenten in mijn account. Daarop ben ik mij nu aan het voorbereiden. Verder ben ik betrokken bij een onderzoek naar het ontstaan van dubbelingen in de opname in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI).’

Wat is jouw expertise?

‘Informatie ophalen, in kaart brengen en daarvan een kwalitatieve analyse maken.’

Waar ben je trots op binnen je werk?

‘Als ik veel doelstellingen behaal, voel ik mij trots. Het is lastig om één moment uit te kiezen. Ik vind het sowieso fijn om een gemeente of een collega te kunnen helpen.’

Een foto van Sirkka ten Kleij
Sirkka ten Kleij

Sirkka ten Kleij

Wie ben je?

'Mijn naam is Sirkka ten Kleij, sinds september 2020 accountmanager gemeenten voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en per juli mag ik Overijssel daaraan toevoegen.'

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

'In mijn vorige baan bij de afdeling Burgerzaken van gemeente Leeuwarden heb ik samen met mijn toenmalige collega’s ervoor gezorgd dat LAA een vaste plek kreeg binnen de organisatie en in de manier van werken.'

'Een andere manier van werken brengt altijd de nodige uitdagingen met zich mee. Ik vind het mooi om te zien dat LAA inmiddels bij de meeste gemeenten is geland en er samen wordt gewerkt aan de adreskwaliteit in de BRP. En mocht het even niet lekker lopen dan vind ik het fijn dat ik ondersteuning kan bieden. Soms kan net dat laatste zetje even nodig zijn.'

Waar ben je op dit moment druk mee?

'Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de wetswijziging BRP – LAA. Zo heb ik samen met een collega een workshop mogen verzorgen op het NVVB congres en organiseren we in november dit jaar een webinar die volledig in het teken zal staan van de wetswijziging. Daarnaast sluiten er weer een aantal gemeenten in mijn regio aan bij LAA, Samen met de ambassadeurs zorgen we dat deze gemeenten een goede start krijgen met LAA. Ten slotte ga ik kennismaken met de voor mij nieuwe provincie Overijssel. Ik kijk er naar uit om een kijkje te mogen nemen in de keukens van deze gemeenten.' 

Wat is jouw expertise?

'Door mijn achtergrond bij Burgerzaken kan ik snel aansluiting vinden bij een gemeente. Vanuit mijn individualistische drijfveer denk ik graag in mogelijkheden of kansen. Het zoeken naar een passende oplossing, zonder het resultaat uit het oog te verliezen is wat mij goed ligt.'

Waar ben je trots op binnen je werk?

'Ik ben trots op de LAA-mijlpalen die al zijn bereikt en die nog mogen komen!  Maar ik wil graag ook een shout-out doen naar alle gemeenten. Complimenten voor wat jullie iedere dag aan werk verzetten!' 

Een foto van Petra Vollebergh
Petra Vollebergh

Petra Vollebergh

Wie ben je?

‘Petra Vollebergh. Op 1 september start ik als accountmanager voor de provincies Noord-Brabant en Limburg.’

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

‘Ik ben geboren en getogen in Maastricht en heb dus veel affiniteit met het zuiden. Ik kijk ernaar uit de zuidelijke gemeenten te ontmoeten en te onderzoeken waarmee ik hen kan helpen. Dat kan met van alles zijn: met advies vanuit de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) of met het ophalen van informatie voor beleidsvorming, zodat we gemeenten nog beter kunnen ondersteunen. Meewerken aan LAA is niet alleen leuk maar ook heel belangrijk.’

Waar ben je op dit moment druk mee?

‘Op dit moment werk ik als projectleider IT binnen een samenwerkingsverband voor het voortgezet onderwijs. Als projectleider/accountmanager heb ik ervaring in verscheidene maatschappelijke domeinen. Door mijn brede maatschappelijke interesse en doordat ik bij verschillende organisaties heb gewerkt neem ik voor gemeenten interessante kennis en ervaring mee.’

Wat is jouw expertise?

‘Mijn portefeuille wordt medio september duidelijk. Maar kwaliteitsgerichtheid, coördineren en resultaatgerichtheid zijn competenties die ik meeneem. Mijn nieuwsgierigheid en interesse in mensen en organisaties helpen me mijn werk zo goed mogelijk te doen.’

Waar ben je trots op binnen je werk?

'Collega’s zeggen dat ik iemand ben die afspraken nakomt, goed kan coördineren en structureren, zaken voor elkaar krijgt en maatschappelijk bewogen is.’

Een foto van Dick Kraaijenbrink
Dick Kraaijenbrink

Dick Kraaijenbrink

Wie ben je?

‘Dick Kraaijenbrink, accountmanager voor de provincies Gelderland en Flevoland.’

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

‘Ik krijg energie van het verder uitrollen van LAA binnen mijn provincies en van het verder op de kaart zetten van LAA. Dat in combinatie met een goed contact en een goede samenwerking met de LAA-ambassadeur maakt mijn werk veelzijdig en nooit saai.’

Waar ben je op dit moment druk mee?

‘Vanaf 1 januari 2023 wordt LAA een wettelijke verplichting. Het zou mooi zijn als we van tevoren al met een aantal 'nieuwe' gemeenten kunnen proefdraaien. Daarbij kunnen we gebruikmaken van de kennis en ervaring van de gemeenten die al langer met LAA werken.’

Wat is jouw expertise?

‘Ik loop al lang rond in gemeenteland, vooral op het gebied van Burgerzaken en de zelfevaluatie en de (inhoudelijke kwaliteit van de) BRP.’

Waar ben je trots op binnen je werk?

‘Hoewel LAA betrekkelijk nieuw voor me is, ben ik inmiddels behoorlijk ingeburgerd in deze aanpak. Het zou mooi zijn als we LAA nog duidelijker op de kaart krijgen in gemeenteland.’

Een kaart van Nederland met daarop de accountmanagers van LAA
De accountmanagers van LAA
Een foto van Monica Yeung
Monica Yeung

Monica Yeung

Wie ben je?

‘Ik ben Monica Yeung en ben in januari 2022 het gemeententeam komen versterken. Sinds 27 juni ben ik de accountmanager voor de provincies Noord-Holland en Utrecht. Voor de gemeenten in deze provincies vorm ik de schakel tussen de gemeenten en RvIG bij de verbetering van de kwaliteit van (adres)gegevens in de BRP en van de processen voor de aanvraag en uitgifte van reisdocumenten.’

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

‘Het is belangrijk dat de gegevens in de BRP juist zijn. Als accountmanager sta ik altijd in contact met mensen binnen en buiten de eigen organisatie. Het doet mij goed om gemeenten verder te helpen bij vragen over adreskwaliteit waar zij in de praktijk tegenaan lopen. Het is mooi om te zien dat er uit verschillende hoeken en disciplines wordt samengewerkt aan adreskwaliteit.’

Waar ben je op dit moment druk mee?

‘Met het afhandelen van vragen uit de regio en met de zelfevaluaties. Verder lever ik een bijdrage aan de LAA-zomerspecial en aan de contactbijeenkomst later dit jaar.’

Wat is jouw expertise?

‘Ik zorg voor verbinding, haal signalen op en zorg ervoor dat deze bij de juiste persoon terechtkomen, om gemeenten en RvIG zo goed mogelijk te bedienen.’

Waar ben je trots op binnen je werk?

‘Ik vind het mooi dat we met verschillende partijen samenwerken aan adreskwaliteit en daarbij voortdurend kijken hoe dat beter kan.’

Een foto van Eveline Boers
Eveline Boers

Eveline Boers

Wie ben je?

‘Ik ben Eveline Boers. Sinds oktober 2019 werk ik bij RvIG. Als accountmanager voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland ben ik de schakel tussen gemeenten en RvIG en ondersteun ik gemeenten bij verschillende LAA-vraagstukken.’

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

‘Ik ben al sinds 2015 betrokken bij LAA en heb deze aanpak zien groeien tot een volwaardig kwaliteitsinstrument. Het is mooi om te zien dat gemeenten de afgelopen jaren druk bezig zijn geweest met de interne borging van LAA, en dit nog steeds doen. Dat ik daar een bijdrage aan kan leveren maakt mijn werk leuk. Het werk geeft mij energie omdat elke gemeente anders is, wat telkens om een andere aanpak vraagt.’

Waar ben je op dit moment druk mee?

‘Op dit moment werk ik aan de doorontwikkeling van de LAA-applicatie (WALAA). Daarnaast ben ik betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe signalen en het opzetten van de binnengemeentelijke samenwerking.’

Wat is jouw expertise?

‘Door de kennis die ik de afgelopen jaren bij LAA heb opgedaan, zowel binnen de organisatie als bij gemeenten, weet ik wat er speelt. Ik begrijp wat gemeenten nodig hebben om van LAA een succes te maken, en hoe wij als RvIG van gemeenten kunnen leren.’

Waar ben je trots op binnen je werk?

‘Ik ben trots op de wijze waarop wij als RvIG LAA uitvoeren en op de manier waarop gemeenten dit hebben opgepakt en ingericht.’

Een foto van Ilona Kingma
Ilona Kingma

Ilona Kingma

Wie ben je?

'Ik ben Ilona Kingma, sinds 2019 werk ik bij RvIG en ik had mij geen leukere werkplek kunnen wensen. Als Senior Accountmanager ben ik het contact voor de G4 gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), zowel voor LAA als voor alle andere zaken die de taken van RvIG raken.'

Waarom vind je het leuk om LAA-accountmanager te zijn?

'Super afwisselend met iedere dag weer andere uitdagingen (en oplossingen). Hoewel het 'maar' 4 gemeenten zijn, wonen er wel bijna 2,5 miljoen mensen in onze grote steden. Alles wat daar gebeurt, heeft hoe dan ook impact.'

Waar ben je op dit moment druk mee?

'In ons team hou ik mij bezig met de coördinatie van LAA. Verder hoop ik dat we de komende maanden met onze LAA-gemeenten aan de slag gaan om de wetswijziging te implementeren in een toepasbare en vernieuwde werkwijze.'

Wat is jouw expertise?

'Ik breng vaak de stem van de uitvoering bij gemeenten inzake LAA over, bijvoorbeeld nu bij de implementatie van de op handen zijnde wetswijziging.'

Waar ben je trots op binnen je werk?

'Ik ben trots op ons team en hoe we er samen voor gezorgd hebben dat LAA van een project volwassen is geworden.'